Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Kęsowa informuje, że kolejny termin wydawania  żywności otrzymywanej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2016 nastąpi w dniu 15 maja 2017 . (piątek) w godzinach od 10:00 do 12:00 w siedzibie GOPS Kęsowo, wejście do magazynu od strony parku.

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Kęsowa informuje, że kolejny termin wydawania  żywności otrzymywanej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2016 nastąpi w dniu 28 kwietnia 2017 (piątek) w godzinach od 10:00 do 12:00 w siedzibie GOPS Kęsowo, wejście do magazynu od strony parku.

Informujemy, że od 2017r. do Programu dodano nowe produkty: ser podpuszczkowy dojrzewający, szynkę wieprzową oraz pasztet wieprzowy.

Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i wesołego śmigusa dyngusa życzą:

Kierownik oraz pracownicy Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kęsowie

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Kęsowa informuje, że kolejny termin wydawania  żywności otrzymywanej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2016 nastąpi w dniu 28 lutego 2017 . (wtorek) w godzinach od 10:00 do 12:00 w siedzibie GOPS Kęsowo, wejście do magazynu od strony parku.

W dniu 21 marca 2017 roku (wtorek) w godzinach: 1230 – 1430 w Wiejskim Domu Kultury ul. Główna 7, Kęsowo, odbędą się warsztaty dietetyczne w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kęsowie informuje, że od dnia 17 lutego 2017 r. sprawy dotyczące: świadczeń rodzinnych; świadczenia rodzicielskiego; jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka; zasiłków pielęgnacyjnych; świadczeń pielęgnacyjnych; specjalnego zasiłku opiekuńczego należy załatwiać u następujących odpowiednich pracowników. Szczegóły znajdują się w dalszej części artykułu.